ATV™ swimspa – Din nya PT

Vattengymnastik fungerar!

Fram tills nu har tillgång till prisvärda, regelbundna och effektiva vattenaktiviteter varit en utmaning. Vattengymnastik är en viktig del av dagens utbud av hälsa och välbefinnande utan den belastning som kroppen utsätts för när man springer, styrketränar eller sysslar med någon annan form av träning. Vare sig du behöver rehabilitering, bättre kondition eller styrka så är en ATV – Swimspa något för dig.

En unik spa-badsupplevelse!

Med en ATV – Swimspa där alla simtag, bensparkar och rörelser ger motstånd och motion med lågt slitage på kroppen för daglig personlig träning. Du kan välja att träna i en ATV – Swimspa, skratta och leka med barnen eller helt enkelt luta dig tillbaka, njuta och låta all stress glida av dig.

Slappna av efter vattengymnastiken i bruset av avkopplande fontäner

Slappna av efter vattengymnastiken i bruset av avkopplande fontäner

 

Sätt fart på blodomloppet genom att värma upp musklerna

Sätt fart på blodomloppet genom att värma upp musklerna

 

Du får det motstånd du vill ha med dragband och roddapparat.

Du får det motstånd du vill ha med dragband och roddapparat.

 

De invändiga trappstegen har en präglad yta för ökad säkerhet

De invändiga trappstegen har en präglad yta för ökad säkerhet

Länkar:

ATV Katalog 2016

Marquis Spas

MicroSilk

Constant Clean

Laddad för prestation!

En av Marquis specialiteter är hydrodynamisk flödesdesign och kontroll vilket gör en ATV från Marquis mycket mer än ett traditionellt sim-spabad.  Med tre par av turbo-jetstrålar, där var och en har en kapacitet på 300 lit./min, får du ett vattenflöde för optimal träning i vattnet. Du får ett helt spektrum av valmöjligheter för vattenflödet då ATV’n har tre separata två hastighetspumpar men en kapacitet på 606 lit./min, allt detta drivs med en helt vanlig elanslutning (16/32 Amp.). Med detta får du flödeshastigheter som överträffar elitsimmarens guldmedalj prestationer – du får den hårdaste träningen i vilken hastighet du än önskar! Du kan skapa varierande tryck på olika delar av kroppen genom att anpassa flödet från varje par av jetstråle. Ju bredare balansering av vattenflödet du har desto lättare blir det att hålla positionen i vattenströmmen. Du kan välja olika kraftnivåer för olika motstånd på varierande djup. Du kan alltså anpassa motståndet så det blir perfekt för ditt träningsprogram och din speciella kroppstyp.

Elegant, rymlig och öppen!

Vanliga sim-spabad är som fyrkantiga lådor, det gör att du många gånger sparkar och bankar på väggarna när du tränar – men i en ATV är sidorna välvda vilket gör att du får mer utrymme för simning och träning vare sig din kroppsposition är vertikal eller horisontell.  Du har ett vattendjup på 122 cm  vilket ger mer utrymme för varierande kroppsövningar. För aerobics har du en  jämn och lätt strukturerad golvyta för bättre fotfäste.

Håller en livstid

Byggd för att hålla en livstid! För att få den starkaste stommen i dagens spa-bransch tillverkas ATV av bundna polymerhartser. Något man ofta ser i spa-bad av akryl är krackelering och sprickor men stommen i  ATV’n är säker mot krackelering och sprickor  då den makromolekylära strukturen är kovalent bunden. Båtindustrins mest robusta och dyraste båtar och yachtskrov använder sig av denna teknik. Ytbeläggningen i en ATV varken flagnar eller bryts ner med tiden. ATV´n är byggd som en oljetanker för att hålla en livstid!

Kvalité för bättre hälsa

ATV’n har ett fribärande ramverk som yttre stomme som garanterar större styvhet för höljets bundna polymera hartser  – detta innebär att det inte finns risk för att ATV’n skall deformeras under transport eller vattnets tyngd och tryck under årens lopp som traditionella sim-spa i akryl har. I en ATV hittar du det absolut starkaste spahöljet som man kan få tag i. Kvalité för bättre kondition och hälsa!

Rent

Marquis är känt för perfekt vattenrening vilket också gäller för ATV. Antimikrobiell behandling för filtrering, ozonator med koronaurladdning och SmartClean automatiska reningscykler, som arbetar med en enkel reningsprocess för att kontinuerligt åstadkomma rent vatten, för varje timme, varje dag, varje vecka och varje månad.

Möjligheterna är många

Frisimning, vattenakrobatik, simning med dragband eller kombinerat dragband och rodd – hur vill du använda din ATV? Möjligheterna är många! Välj ett musiktillval så kan du träna till din favoritmusik, du kanske vill att vattnet skall glittra lite extra – välj då till LED undervattensbelysning. Vill du slappna av i bruset av avkopplande fontäner – välj då till vårt 12-punkts vattenspel för vackra böljande vattenströmmar längst höljets väggar.

För- och efter-work-out i vattnet

För massage på benen och överkroppen erbjuder ATV också Marquis berömda hydroterapijetstrålar och flödeskontroller i sätena. Njut av givande massage för muskler och mjuka vävnader med Marquis speciella massage – högt flöde/lågt tryck – i det terapeutiska djupa sätet.

Säkert fotfäste

För i- och urstigning av  ATV’n  har de invändiga trappstegen byggts enligt gällande säkerhetsföreskrifter. Fastän trappstegen och spa-badets botten har en jämn och slät yta ger det ändå ett säkert och tryggt fotfäste och halkfria trappsteg. För bättre sikt har ATV’n LED-belysning längst trappstegen som standard.

 

ATV-Swimspa och tillbehör.